RAD TE IMAM

BOSMANS PHIL

DRUŠTVO MOHORJEVA DRUŽBA

Misli Phila Bosmansa niso samo njegove misli. So misli, ki skrite dremljejo v mnogih ljudeh, v globinah notranjosti preprostih ljudi. Belgijski duhovnik tudi tokrat ne ponuja šablon. Vabi nas, da skupaj z njim razpihamo pepel, ki duši naše življenje.

Belgijskega duhovnika Phila Bosmansa je slovenskim bralcem prva približala revija Prijatelj, verski list bolnikov, invalidov in njihovih prijateljev (danes ga izdaja Dom sv. Jožef v Celju), s prispevkom Sklenil sem prijateljstvo z naravo v prvi številki dvomesečnika leta 1989. Sledile so številne objave, pod prevod

katerih se je podpisovala Darinka Slanovec vse do leta 1995, ko je pri Celjski Mohorjevi družbi izšla prva Bosmansova knjiga Ne pozabi na veselje. Sledile so še knjige Rože sreče moraš saditi sam (1995), Sreča se skriva v tebi (1996), Rad te imam (1997) in Reci življenju da (1999), ki so bile večkrat ponatisnjene. Po dveh desetletjih od prvih izdaj se je Celjska Mohorjeva družba odločila, da med svoje bralce ponovno pošlje Bosmansove »vitamine za srce« in ponatisne štiri od teh petih knjig.

V knjigi Rad te imam avtor ne ponuja ustaljenih šablon, temveč svoje misli prepleta z mislimi preprostih ljudi. In prav nič pridigarsko nam polaga na srce, da sleherni človek, kateremu izkažemo ljubezen, preneha biti navaden človek. Z razmišljanji nas vabi, da bi vsak izmed nas v sočloveku znal odkriti

privlačnost, ki veje iz njega, ter nam polaga na srce, da lahko tudi mi postanemo drugačni. Predvsem pa nam daje občutek, da ni potrebno, da smo nezmotljivi, brez napak in popolni, saj nas ima vendar rad.

12,90€


Na zalogi - dobavljivo takoj