• 20 NAJVEČJIH SPIRTUALOV INGOSPELOV NEW SWING QUARTE

  7,91
  preberi več
 • AMERIŠKA ZGODBAGOVORI BARACKA OBAME OBAMA BARACK

  23,90
  preberi več
 • DICTIONARY OF ENGLISH ANDEUROPEAN HISTORY..Z.PENGUI WILLIAMS E.N.

  15,77
  preberi več
 • DINOZAVER DINO KARTONKA RAZNI

  12,90
  preberi več
 • DUNAJSKI DRŽAVNI ZBOR IN SLOVENCI 1848 1918 CVIRN JANEZ

  19,00
  preberi več
 • ISTRSKE ŠTORIJE: LEGENDE,MITI, PRIPOVEDI IN ZAPISI PUCER ALBERTO

  17,00
  preberi več
 • IZUMI V 30 SEKUNDAH GOLDSMITH MIKE

  30 največjih domislekov za bistroumne mlade glave, razloženih v pol minute. V knjigi je v zanimivih in jedrnatih predstavitvah opisanih 30 izumov, brez katerih si danes življenja skoraj ne moremo predstavljati. Opise spremljajo vznemirljive preproste naloge, ki te izzivajo, da izveš še več. Vsako razlago poživljajo privlačne barvne ilustracije, zato je ta sveži in živahni vodnik po največjih izumih človeštva kot nalašč za radovedne bistre glave, stare 8 let in več.

  16,90
  preberi več
 • KMETIJAPRVA KARTONKA

  9,99
  preberi več
 • MOJA PRVA KMETIJA

  6,95
  preberi več
 • POBARVANKA - LIBRO DA COLORARE - COLORING BOOK

  4,00
  preberi več
 • ROBOTI: ZELO PAMETNI IN ZANESLJIVI POMOČMIKI FLESSNER BERND

  16,95
  preberi več
 • SAJ NE MORE BITI RES !

  24,94
  preberi več
 • TROPSKI PARADIŽNAVDIHUJOČA POBARVANKA MAROTTA MILLIE

  14,95
  preberi več
 • POBARVANKA ZA ODRASLEOB MIRNIH VODAH

  11,90
  preberi več
 • OHO, ČIGAV KAKEC PA JE TO?

  9,95
  preberi več
 • OGENJ, RIT IN KAČE NISO ZA IGRAČE. 2. DEL ( DRUGI ) MIKLAVČIČ MILENA

  Tudi v drugem delu knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače: Babice, hčere in vnukinje so zbrane resnične zgodbe žensk (tudi nekaterih moških). Pozoren bralec bo namreč hitro opazil, da se težave in stranpoti medsebojnih odnosov v zadnjih sto letih niso kaj prida spremenili.

  Ogenj, rit in kače niso za igrače sodi med najbolj poznane knjige zadnjih nekaj let. Prvi del je še po treh letih v samem vrhu po branosti v knjižnicah, še zmeraj se solidno prodaja. Malodane vsi mediji so o knjigi že pisali in težko čakajo, da izide tudi drugi del. O prvi knjigi je bil posnet dokumentarec z istim naslovom za potrebe TV Slovenija.

  Ob 50-letnici Sociološkega društva je izšel obširen zbornik in v njem je dr. Zdravko Mlinar objavil obširen članek o Ogenj, rit in kače niso za igrače. Naslov članka je »Spoznanja zunaj uradne znanosti:o spolnosti, nasilju nad ženskami in še o mnogočem«. Izjemno pohvalno in tankočutno recenzijo pa je o knjigi, med drugimi, napisala tudi dr. Spomenka Hribar. To je ena redkih knjig, ki bi jo morale brati vse generacije. Starejše, da bi ob njej obujale spomine in jih pripovedovale mlajšim (ker sicer bodo z njimi odšli v pozabo), mlajše pa zato, da bi ob branju spoznavali, da se težave v medsebojnih odnosih skozi stoletje niso dosti spremenile, menjal se je le »celofan«

  30,00
  preberi več
 • AVSTRO-OGRSKA MONARHIJA 2KRANJSKA, PRIMORJE RAZNI

  Prvemu delu Avstro-ogrske monarhije v besedi in podobi: Slovenci 1, Štajerska, Porabje in Prekmurje, Koroška (2016) sledi še drugi del prevodov poglavij, v katerih sta predstavljaeni Kranjska in Primorje. Knjigi zaokrožata podobo o Slovencih iz monumentalne knjižne serije »Die österreichisch-ungarische Monarchie in Wort und Bild«, ki jo je zasnoval nadvojvoda Rudolf in je izhajala v letih 1884–1902 na Dunaju. Prevedena poglavja podajajo pregledno podobo življenja, kulture in gospodarstva Slovencev v tistem času. Prevladujejo različni etnološki opisi regij in prebivalstva, postavljeni v politični in kulturnozgodovinski kontekst tako Avstro-Ogrske v drugi polovici 19. stoletja. Pisci besedil so različnih provenienc, poklicev in zanimanj, besedila pa so pomemben vir o slovenski kulturi in gospodarstvu, ki je bil doslej večinoma spregledan.

  26,00
  preberi več
 • PARTIZANI PIRJEVEC JOŽE

  Dolgo pričakovana knjiga je prva, ki prinaša celostni prikaz nastanka in razvoja partizanskega gibanja na tleh Kraljevine Jugoslavije. Avtor v njej temeljito osvetli razmerja znotraj partizanske organizacije in druge nacionalistične vojaške formacije, pojasni pa tudi razmerja med partizani in zavezniki v protihitlerijanski koaliciji.

  64,95
  preberi več
 • POŠTEN BODI IN DELAJ KOŠIR, IGLIČAR

  V 53. številki zbirke Glasovi je objavljenih 434 povedk iz sosednjih župnij Lučine in Šentjošt nad Horjulom, ki imata skupaj blizu 1400 prebivalcev. Na stičišču obeh župnij je zaselek Suhi Dol, kjer smo zbrali dobrih 300 povedk. Prvi zapisi so nastali že pred letom 1955, zadnja leta smo jih veliko tudi posneli. Večina jih je zapisanih v narečju, le slaba desetina v knjižnem jeziku. Pripovedi okoli 50 pripovedovalcev so razvrščene v 10 poglavij.

  Vsebina povedk in drugih pripovedi kaže na trdo življenje in delo ljudi vseh slojev in starosti, ki pa niso zapirali vrat siromakom in beračem, za katere se je vselej našel kos kruha, čeprav ga nikoli niso imeli v preobilju. Stiki s posebneži, siromaki in kramarji se odražajo tudi v številnih z njimi povezanimi pripovedmi, med katerimi je veliko anekdotičnih in šaljivih. Močno jih je prizadela druga svetovna vojna in čas po njej. Tedanje razmere so našle odziv v pripovedih, zbranih v zgodovinskem poglavju naše knjige. V legendnih in etnoloških povedkah se odraža močna vera in medsebojno povezovanje ob praznikih in običajih. Knjigo poživljajo lepe ilustracije prizadevnih risark, ki so tako ali drugače povezane s Suhim Dolom.

  24,00
  preberi več
 • UGANITE, KJE, KDO IN KAJ... PREDOVIČ GABRIJELA

  Uganke z naslovom Uganite, kje, kdo in kaj … vsebujejo 21 ugank in so nastale zaradi radovednega dekliča. So poučne in usmerjene predvsem v raziskovanje narave. Otrok lahko skozi uganke pridobi marsikatero novo informacijo, ki si jo bo, skozi igro ugibanja, zagotovo lažje zapomnil. Zgibanka je oblikovana tako, da je uporabna za otroke, ki berejo že sami, kot tudi za vrtčevske zvedavčke.

  7,50
  preberi več