• PESMI MUCE POTOVKE MAKAROVIČ SVETLANA

  Ilustrirane zbrane pesmi za otroke velike mojstrice verza in umetniške besede so nedvomno eno najlepših leposlovnih del mladinske literature v slovenskem jeziku. Knjiga je nastala v sodelovanju s cvetom dvaintridesetih slovenskih ilustratork in ilustratorjev. V njej se srečajo Sapramiška, Korenčkov palček, vila Malina, kosovirji, coprnica Zofka, Rdeča kapica, žaba Regica, pek Mišmaš, lačni krokodil in mnoga druga domišljijska bitja.

  45,00
  preberi več
 • 12000 KILOMETROV GREHA JURIČ BERNARDKA

  Bernarda Jurič, avanturistka na kolesu je po treh ekstremnih kolesarskih podvigih po Avstraliji izdala knjigo s pomenljivim naslovom 12000 kilometrov greha. V njej na neposreden način, povsem odkrito opisuje kolesarjenje po Avstraliji. Piše o pripravah, dogajanju na poti, bolečinah, srečanju z nenavadnimi ljudmi in živalmi.

  22,90
  preberi več
 • KAŽIPOTI BENEDETTI KSENIJA

  Izbor kolumen Ksenije Benedetti, ki so izhajale v časopisu Primorske novice. Vanje je vpletla vse tisto, kar pozna in kar jo določa: poleg neprecenljivih izkušenj v komunikaciji z ljudmi, omenjenih srečanj z najvišjimi predstavniki različnih sfer družbenega in političnega življenja, iz njenih pripovedi seva tudi ljubezen do fotografije, glasbe, poezije in umetnosti nasploh.

  24,00
  preberi več
 • OBREZOVANJE RASTLIN HAAS HANSJORG

  Knjiga o obrezovanju vseh vrst vrtnih rastlin. V tem izrazito praktično zasnovanem priročniku najdete natančna navodila – tudi na preglednih skicah!

  24,99
  preberi več
 • PREHRANSKE REŠITVE ZA 88ZDRAVSTVENIH TEŽAV ROWLAND DAVID

  Hrana močno vpliva na naše zdravje. Z njo lahko preprečimo bolezen, prav tako pa lahko z ustrezno prehrano mnoge bolezni odpravimo. Optimalna prehrana je neizpodbitno temelj dobrega zdravja. Kljub temu je vse do danes farmacevtska industrija ohranila močan vpliv in mnogi konvencionalni zdravniki še vedno ostajajo gluhi za prehranske terapije. Konvencionalni zdravniki, ki ne upoštevajo vpliva prehrane in hranil na zdravje oziroma bolezni, dobesedno tiščijo svoje glave v pesek.

  Nemogoče je ignorirati močne znanstvene dokaze. Pokazalo se je, denimo, da sredozemska prehrana zmanjša pogostost srčno-žilnih obolenj za trideset odstotkov. Osnovna prehrana, ki vsebuje v glavnem le aminokisline, uspešno zdravi kronično vnetno črevesno bolezen – pogosto bolje kot terapija z zdravili. Mnoge znanstvene raziskave so dokazale tudi povezavo med uživanjem hitre prehrane, živil živalskega izvora (vključno z mlekom in mlečnimi izdelki) ter kroničnimi obolenji, kot so koronarna srčna bolezen, sladkorna bolezen, rak dojk, prostate in črevesja.

   

  29,90
  preberi več
 • SPOMINI NA ISTRO CEK ŠTEFAN

  V knjigi so zbrani spomini duhovnika, hrušiškega rojaka Štefana Ceka na službovanje v hrvaški Istri med letoma 1937 in 1963.

  15,00
  preberi več
 • ZALA TAMALA BROCHMANN, DAHL

  Priročnik o negi in uporabi ženskih spolnih organov.

  24,99
  preberi več
 • GUINNESSOVA KNJIGAREKORDOV 2020

  Vsakoletna svetovna uspešnica - zbirka najnovejših svetovnih rekordov.

  Knjiga je polna čudovitih prizorov s celotnega sveta pa tudi ekskluzivnih, prvič objavljenih fotografij. Predstavlja najnovejše dosežke v postavljanju rekordov in zajema izjemno velik razpon tem od klasičnih – neverjetne živali, osupljiva geografija in spektakularni športni dosežki – do najnovejših, kot so število pretočnih prenosov, viralni športi, roboti in umetna inteligenca ...

  19,99
  preberi več
 • HOJA : KORAK ZA KORAKOM KAGGE ERLING

  Zakaj hodimo? Od kod hodimo? Kakšen je naš cilj?

  Svetovna uspešnica Hoja nam podaja vprašanja o tisti samoumevni stvari, ki nas fascinira – hoji.

  Če postavimo eno nogo pred drugo, se odpravimo na pot odkrivanja in raziskovanja. Te dejavnosti so bistvene za našo naravo. Naši predniki so prepešačili velike razdalje, pridobivali nove izkušnje in se iz njih učili. Hoja je univerzalna, vendar jo bo vsak od nas izkusil drugače. Za Erling Kaggeja je prehod na vprašanja, ki ga očarajo: Zakaj hodimo? Od kod hodimo? Kakšen je naš cilj? Vabi nas, da odgovore na ta vprašanja skupaj raziščemo.

  22,90
  preberi več
 • KOVAČ ANARHISTSPOMINI AKTIVISTA TOMMASINI UMBERTO

  Ta knjiga, spisana v živem tržaškem dialektu, je prvič izšla leta 1984 pod naslovom L’anarchico triestino (Tržaški anarhist); leta 2011 so jo v prirejeni in okrajšani različici izdali v italijanščini in katalonščini, 2014 pa tudi v španščini. Prevod v slovenščino je nastajal vzporedno po dveh izdajah, izvirni tržaški in italijanski, ter je najboljša možna sinteza obeh knjig. Z obilico znanja in razumevanja političnih pretresov polnega 20. stoletja ju je uredil Claudio Venza, ki je v obsežnem predgovoru k spominom anarhista Umberta Tommasinija (1896–1980) izrisal tudi tehten in temeljit družbenozgodovinski kontekst.

  Neposredna in tenkočutna Tommasinijeva avtobiografija je nastala v transkripciji Clare Germani kot živ(ahn)o pričevanje o osebnem in kolektivnem libertarnem odporu skozi sedem desetletij minulega stoletja. To je fascinantna, burna, osupljiva življenjska zgodba nepopustljivega aktivista, izjemno bogata in mestoma napeta kakor kriminalka. Zgodba o velikem pogumu, ki nas vodi od prve splošne delavske stavke na Tržaškem v začetku stoletja pa vse do politično prebujenih 70. let, ko Tommasini, tedaj že upokojeni kovač, deluje kot urednik anarhističnih glasil Germinal in Umanità Nova.

  Kovačeva pripoved sledi kronološkemu redu: kot mlad fant se pod očetovim vplivom sprva zaveže socialističnim idejam; potem izkusi strahotno bedo strelskih jarkov prve svetovne vojne in se ob vrnitvi s fronte navduši nad libertarnimi nazori in gverilskimi boji na tržaških ulicah. Odtlej njegovo življenje zaznamujejo nenehen policijski nadzor, številne aretacije, zapori, taborišča ... Kot aktivist, zavezan anarhističnim idealom, verjame, da lahko samo solidarnost in družbena revolucija prineseta svobodno in egalitarno prihodnost. Tommasini se spominja razvejenega in živahnega antifašističnega odpora, delovanja v polilegali, sodelovanja med slovenskimi in italijanskimi antifašističnimi formacijami na Tržaškem, atentata na Mussolinija, dolgih konfinacij na oddaljenih italijanskih otokih, strahot fašističnega terorja, političnega eksila v Parizu ... Z navdušenjem pripoveduje o borbenem zanosu številnih prostovoljcev v španski državljanski vojni, mednarodnih brigadah, delavskem gibanju in stavkah, anarhosindikalnem povezovanju, pa tudi o razočaranjih nad totalitarnimi prijemi in hegemonskimi težnjami komunistične partije ter o življenju v povojnem Trstu.

  23,00
  preberi več