• V TIŠINI SPOMINA: EKSODUS INISTRA HROBAT VIRLOGET KATJ

  Monografija V tišini spomina: »Eksodus« in Istra se skozi izkušnje in spomine različnih posameznikov
  predvsem sprašuje o prostovoljnosti migracij iz obalnih mest in širše Primorske po letu 1945. Nakaže, kako je vsakokratna »prostovoljna« odločitev bila dejansko družbeno-zgodovinsko, politično-ekonomsko in še kako drugače pogojena. Enako pomembna je tudi ugotovitev, da »nihče ni čist«, da je lahko tako vsak posameznik kot vsaka skupnost vedno obenem krvnik in žrtev, a da ravno prepoznanje tega, kot tudi priznavanje svoje in bolečine drugega lahko šele omogočita spravo in sobivanje. Avtorica, dr. Katja Hrobat Virloget, rekonstruira več vidikov migracij ter se osredotoča ne samo na vidike »spominjanja«, temveč tudi na tiste, nič manj pomembne, zavite v molk.

  21,00
  preberi več
 • PRIMOŽ IN BAJK : NEVERJETNADIRKA SUHODOLČAN PRIMOŽ

  »Zakaj vas želim povabiti v šport? Ker je šport odlična popotnica za življenje ter ena najlepših iger, kar jih pozna svet.«

  Primož Roglič

  Primož Roglič je resnični športni junak. In je tudi glavni junak nove resnične pravljice, žanra, ki ga odlikuje edinstven preplet biografskih elementov in pravljičnega.
  Poleg prepoznavnega, s humorjem prežetega sloga Primoža Suhodolčana, ki ga mladi bralci brez izjeme pospremijo z navdušenjem, dopolnjujejo slikanico o začetkih vrhunskega športnika tudi ilustracije Mateja de Cecca.
  Resnična pravljica s Primožem Rogličem v glavni vlogi prinaša zgodbo o nepremagljivi želji zmagati, o neustrašni volji biti najboljši in o zagnanosti, brez katere se sanje ne uresničijo, saj jim zmanjka sape. Je tudi zgodba o tem, da si lahko premisliš. In je zgodba o tem, kako se pobrati, ko z višine dobesedno padeš na tla. Primož Roglič je na vrh prikolesaril.

  21,70
  preberi več
 • KORONSKA KRIZA

  20,00
  preberi več