RADOVEDNI GALEB

VOLPI LISJAK BR

LIBRIS d.o.o. Koper

9789616618335

Da po slovenskih žilah teče tudi morje so vedele vse naše generacije, z izjemo današnje, ki je  bledenje tovrstnega spomina sprejela za neizbežno dejstvo.

Iz nuje in tudi zaradi potrebe po ohranjanju identitete, je Tržačan, kapitan Bruno Volpi Lisjak stopil v bran slovenskemu ribiču in pomorcu ter napisal vrsto raziskovanih del, ki opredeljujejo in potrjujejo Slovence kot mediteranski narod vse od naselitve.

Tokrat se nam predstavlja  z dokumentarnim romanom »Radovedni galeb«, ki je pred kratkim izšla pri knjigarni in založbi Libris, v katerem je zbral, tako jih sam imenuje, sončne  pripovedi z galebom na možnarju. Zanimivi spomini protagonistov, življenjsko vezanih na morje, pletejo nenavadno literarno obliko, ki ponuja bralcu nove razsežnosti življenja. Od zgodovine in nepojasnjenih dilem v zvezi z družbenimi in političnimi sistemi, do vprašanja o absolutni stvarnosti ali Boga. Razmišljanja in pričevanja skuša tudi na filozofski način povezovati radovedni galeb, ki skozi delo ohranja vlogo čuvaja pomembne preteklosti.

10,00€ 15,00€


Na zalogi - dobavljivo takoj