Novice

Vabilo na predstavitev knjige Feministični eseji


Knjigarna Libris vas

v sredo, 14. marca 2018, ob 18. uri

vabi na literarni večer

v antikvariat Libris

na predstavitev naše nove knjige

FEMINISTIČNI ESEJI.

Pogovor z urednico Ano Beguš bo povezovala Vladka Tucovič.

 

Nabor esejev Emme Goldman je prvi prevod njenih besedil v slovenščino. Delno so zajeti  iz njenega najbolj poznanega dela Anarchism and Other Essays, delno pa iz njenih politično aktivističnih objav. Prevodi so delo profesorice Ane Beguš in študentov magistrskega študijskega programa jezikovno posredovanje in prevajanje na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem.

Odločitev za izbor besedil Emme Goldman, v katerih se posveča vprašanju emancipacije žensk, izhaja predvsem iz ugotovitve, da se kljub temu, da je od datuma objave esejev preteklo skoraj sto let, ni spremenilo kaj dosti. Besedila Emme Goldman odlikuje poljudna, a faktično točna sinteza družbenih razmer kot kritika družbene hipokrizije. Njen slog je eleganten, jedrnat in duhovit, spretno zna naslavljati svoje občinstvo. Emma Goldman je bila znana po svojem političnem aktivizmu, pisanju in govorih.

 

La libreria Libris

ha il piacere di invitarLa alla presentazione del libro

FEMINISTIČNI ESEJI.

La presentazione, si svolgerà mercoledì, 14 marzo 2018, alle ore 18 presso la libreria antiquaria Libris di Capodistria.

Parteciperanno Ana Beguš e Vladka Tucovič.