Novice

POIŠČI KNJIGO V MESTU


Bližamo se svetovnemu dnevu knjige in z njim tudi vsem dogodkom, ki jih v knjigarni Libris pripravljamo, da bi obeležili ta poseben dan. Kot vsako leto bodo na Prešernovem trgu kraljevale knjige, dogajanje pa bo pestro in zanimivo tako otrokom kot odraslim.

Najmlajši knjigoljubi bodo lahko skupaj s Samanto Kobal (Gajbla, hiša ustvarjalnih zgodb) prisluhnili številnim pravljicam in se zabavali s Stenom Vilarjem. Mitja Zupančič, morjeplovec in raziskovalec pomorske dediščine, jih bo popeljal nad in pod morsko gladino, po njej pa bodo pluli s Sašo Pavček. Spet jih bo obiskala plesna šola Fiona, v živalski in škratji svet se bodo podali s pravljicama Mali plac ter Polh rogovilež, pravljičnega pa bodo obiskali na prireditvi Pravljice na trgu s študenti Pedagoške fakultete. Kljub temu, da bodo (poleg knjig, seveda) v ospredju dogodkov otroci in njihova radovednost, bomo poskrbeli tudi za starejše knjižne molje. Na prireditvi v sredo zvečer bomo gostili nekatere dobitnike evropske literarne nagrade, vsak dan pa lahko med 9. in 18. uro svoje prijateljice knjige najdejo na trgu. Tako nove kot že prebrane, vsekakor pa izvrstne, bodo ponujene na petnajstih stojnicah, tiste najcenejše pa bodo lahko domov odnesli že za evro. Obogatile bodo marsikatero knjižnico, v knjigarni Libris pa srčno upamo, da jih bo čim več našlo novi dom in pristalo v rokah tistih, ki si življenja brez knjige ne znajo predstavljati ter se, tako kot mi, zavedajo njihove neprecenljive vrednosti.

Da bo izbira čim lažja in obisk stojnic kar se da prijeten, smo poskrbeli za spremljajoče prireditve in naročili lepo vreme – vabljeni torej, da poiščete knjigo v mestu!