Novice

PREDSTAVITEV KNJIGE NORCI POMORCI


Knjigarna Libris in založba Beletrina

vabita na predstavitev knjige

NORCI POMORCI

 

Pogovor z avtorjem Goroslavom Vukšićem bo v četrtek, 23. 7. 2020 ob 19. uri na Prešernovem trgu v Kopru. Z avtorjem se bo pogovarjal Igor Saksida, po pogovoru pa bomo lahko prisluhnili glasbi. Nastopila bosta avtorjev sin, znani primorski reper Drill in mlada reperka Masayah.

 

Knjižni prvenec Goroslava Vukšića – Goga je jezikovno svež in drzno napisan roman, nekakšen potopis odraščanja, ki je globoko zaznamovan z izkušnjo dolgih morskih poti, pristaniških pristankov in tveganih iznajdljivosti. Na težaških plovbah v oddaljene kraje in včasih napetih, a nerazdružljivo prepletenih odnosih med člani posadke spoznavamo življenje tretje vrste. Poleg živih in mrtvih namreč obstajajo še tretji – tisti, ki so na morju ali: norci pomorci.

 

Goroslav Vukšić - Gogo (1967) se je po osnovni šoli vpisal na srednjo pomorsko. Od tretjega letnika so se ladje in leta vrstili kot po tekočem traku. Imel je občutek, da venomer plove. Na dopustu z dolgih plovb po svetu je doma delal na ramponu, v jugo vojski na patruljni ladji, kasneje zopet na čezoceankah, vmes na kočah volante. Ko ni bil fizično na morju, je na pomorski fakulteti o morju študiral. Po nepomembni prometni nesreči je v bolnišnici spoznal najbistrejšo in brez dvoma najlepšo žensko svojega življenja. Njuna sinova sta zrasla v ponosna moža in izjemna umetnika. Zdaj je pomorščak v penzionu. Vsak dan znova, ko je sredi zaliva, čaka na dve stvari: 7-kilogramskega brancina in telefonski klic, ki bo naznanil prvega vnuka

 

*Udeležence prireditve prosimo, da upoštevajo navodila organizatorjev v zvezi z ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ-ja. S seboj naj imajo tudi zaščitne maske.

Prijazno vabljeni.