Novice

V žepnem parku z žepno knjigo ob Slovenskih dnevih knjige


V žepnem parku z žepno knjigo ob Slovenskih dnevih knjige, od 16. do 19. junija 2021 na Prešernovem trgu v Kopru.

 

Prihodnji teden se bodo odvijali Slovenski dnevi knjige. S sejmom na zraku, ki nadaljuje uspešen niz knjižnih sejmov, ki jih je pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature (ne le v Ljubljani) organizirala na pobudo založnic in založnikov, se bo hkrati odvijal v več slovenskih krajih, tudi v Kopru.

Že tradicionalno se bo Slovenskim dnevom knjige pridružila tudi knjigarna Libris, ki je letos združila moči z Avtomatik deloviščem, ki na Prešernov trg prinaša zeleni kotiček. Ozelenitev s sedišči bo mimoidoče vabila k oddihu po sprehodu v mestu in razmisleku, na kakšen način bi lahko bil Koper svojim prebivalcem in uporabnikom prijaznejši. Na ležalnikih si boste lahko odpočili ter se v objemu sredozemskega zelenja tudi lotili branja kakšne izmed knjig, ki bodo na voljo na lokaciji.

Sejemske stojnice bodo postavljene pred knjigarno Libris na Prešernovem trgu, od srede, 16. junija do sobote, 19. junija 2021, med 10. in 18. uro. Kulturno dogajanje, ki je v knjigarni Libris bogato že dober mesec, bodo popestrili s predstavitvijo nove knjige izjemne dialektologinje dr. Suzane Todorović Hišna imena v treh istrskih krajih (Bertoki, Pomjan, Šared), ki bo v sredo, 16. junija 2021, ob 18. uri.

V petek, 18. junija , ob 19. uri  se bodo, v sodelovanju s Kino Istra, na Škofijah družili z narečji v okviru projekta Istralekt – Narečje v naročju jezika.  19. junija 2021 pa vabijo z Zavodom Koper Otok na Festival sivke, ki se bo odvijal na Prešernovem trgu v Kopru.