Novice

Librisovi poletni narečni večeri: "Klotenje po Istri i drogde" z narečno besedo


V sklopu dvodnevne prireditve »Iz bisido i mužiko od srca do Topolovca«, ki bo potekala ta konec tedna v Topolovcu, Libris vabi na "Klotenje po Istri i drogde". Gre za drugi v nizu Librisovih poletnih narečnih večerov.

Po Istri in drugod bodo ta petek, 27. avgusta, ob 18. uri z nami popotovali:

Rado Kocjančič, narečni govorec iz Topolovca,
Valter Milovan, hrvaški znanstvenik, prevajalec in glasbenik,
Irena Cerar, popotnica, avtorica, pripovedovalka ljudskih pravljic,
Marino Kranjac, istrski glasbenik in povezovalka večera Marinela Šavle Reščič.
 

Valter Milovan (Maer) je hrvaški znanstvenik, prevajalec in glasbenik. Je avtor Slovarja roverskih govorov (čakavskega narečja). Je profesor na Filozofski fakulteti v Puli.

Irena Cerar je popotnica, avtorica, urednica, pripovedovalka ljudskih pravljic. Njeni najnovejši knjigi sta Pravljične poti brez meja in potepuški okruški. Je ženska, ki verjame v moč besede in narave.Že vrsto let z ljudskimi pripovedmi raziskuje slovenske pokrajine. Njena ljubezen do zgodb in pohajkovanja se je do sedaj uresničila že v celi seriji družinskih izletniških vodnikov: Pravljične poti Slovenije, Pravljične poti v zgodovino, Kamniške pravljične poti in Pravljične poti brez meja. Pisanje zadnje knjige (Pravljične poti brez meja), za katero je sedem let raziskovala slovensko zamejstvo, je botrovalo tudi nastanku njenega potopisnega prvenca ‒ Potepuških okruškov (Buča).

 
 
Dogodek je del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
 
Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ ter upoštevajoč PCT - pogoj.